Koningsfeesten makkum 2019

Sinds het aantreden van een compleet nieuw bestuur nu vier jaar geleden, is er besloten om Koningsdag volledig in het centrum van Makkum te vieren. Geen feesttent maar een aantal activiteiten in het centrum van het dorp.

Een aantal oude tradities worden in ere gehouden: het afvuren van de kanonnen op de haven, de bingo, de vrijmarkt voor de kinderen, de kinderspelen en de puzzel/speurtocht. Ook zijn er een aantal nieuwe tradities ontstaan die ook dit jaar weer de revue zullen passeren: de aubade met aansluitend de introductie van de Makkumer "koning en koningin" en de modeshow bij de Rige. Natuurlijk kunt u op het Plein en op de Markt weer genieten van live muziek.
 
Dit jaar kunnen we een aantal nieuwe items verwachten zoals o.a. een demonstratie van de scouting Burdine en er zal "Kubb" worden gespeeld. De stichting Ald Makkum zal in de Waag een tentoonstelling wijden aan de koninginnefeesten door de jaren heen.
 
En natuurlijk, de reden dat u deze website bezoekt, komt er voor de sportieve Makkumer een wielertoertocht!
De Koninginnevereniging hoopt dat het in 2019 weer prachtig mooi weer zal zijn en dat iedereen weer volop mag genieten van dit prachtige, traditionele volksfeest.